Read the following passage and mark the letter a, b, c, or d on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 1 to 7

     

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Bạn đang xem: Read the following passage and mark the letter a, b, c, or d on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 1 to 7

A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater, one of the world’s largest & deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake Vostok, this huge toàn thân of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is able to exist in its unfrozen state beneath this block of ice because its waters are warned by geothermal heat from the earth’s core. This thick glacier above Lake Vostok actually insulates it from frigid temperatures (the lowest ever recorded on Earth) on the surface. 

The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice & revealed a body of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite made scientists aware of the tremendous kích cỡ of the lake; satellite-borne radar detected an extremely flat region where the ice remains cấp độ because it is floating on the water of the lake. 

The discovery of such a huge fresh water lake trapped under Antarctica is of interest to the scientific community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for thousands upon thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout và elevated ultraviolet light that have conducting research on the lake in such a harsh climate và in the problems associated with obtaining uncontaminated sampled from the lake without actually exposing the lake to contamination. Scientists are looking for possible ways to accomplish this.

The purpose of the passage is to ________ .

A. Explain how Lake Vostok was discovered

B. Provide satellite data concerning Antarctica

C. Discuss future plans for Lake Vostok

D. Present an unexpected aspect of Antarctica’s geographyQuestion:Question 2:

The word “lies” in the first paragraph could be best be replaced by ________ .

A.sleeps

>B.sits

>C.tells falsehoods

>D.inclines

Question:Question 3:

What is true of Lake Vostok?

A.It is completely frozen.

>B.It is not a saltwater lake.

>C.It is beneath a thick slab of ice.

>D.It is heated by the sun.

Question:Question 4:

Which of the following is closest in meaning lớn “ Frigid” in the first paragraph?

A.extremely cold

>B.never changing

>C.quite harsh

>D.rarely recorded

Question:Question 5:

All of the following are true about the 1970 survey of Antarctica EXCEPT that it ________ .

Xem thêm: Vàng Tập Trung Chủ Yếu Ở Đâu Châu Phi, Vàng Tập Trung Chủ Yếu Ở:


A.was conducted by air

>B.made use of radio waves

>C.did not measure the exact kích cỡ of the lake

>D.was controlled by a satellite

Question:Question 6:

It can be interfered from the passage that ice would not be flat if ________ .

A.there were no lake

>B.the lake were not so big

>C.Antarctica were not so cold

>D.radio waves were not used

Question:Question 7:

The word “microbes” in paragraph 3 could best be replaced by which of the following?

A.pieces of dust

>B.trapped bubbles

>C.tiny organism

>D.rays of light

Question:Question 8:

The passage mentions which of the following as a reason for the importance of Lake Vostok to scientists?

A.It can be studied using radio waves.

>B.It may contain uncontaminated microbes.

>C.It may have elevated levels of ultraviolet light.

>D.It has already been contaminated.

Question:Question 9:

The word “downside” in paragraph 3 is closest in meaning to ________ .

A.

Xem thêm: Ý Nghĩa Lịch Sử Của Chiến Thắng Ấp Bắc ? Ý Nghĩa Lịch Sử Của Chiến Thắng Ấp Bắc

bottom level

>B.negative aspect

>C.underside

>D.buried section

Question:Question 10:

The paragraph following the passage most probably discusses ________ .

A.further discoveries on the surface of Antarctica

>B.problems with satellite-borne radar equipment

>C.ways khổng lồ study Lake Vostok without contaminating it

>D.the harsh climate of Antarctica

Answer the question before viewing the answer below

*

Question 1 Correct answer: D

Question 2 Correct answer: B

A. Sleep: ngủ

D. Incline: nghiêng

Question 3 Correct answer: C

Question 4 Correct answer: A

B: never changing: không khi nào thay đổiC. Quite harsh: khá khắc nghiệt, thô rápD. Rarely recorded: thảng hoặc khi được ghi lại

Question 5 Correct answer: D

A. được thực hiện trên khôngB. Sử dụng sóng radioC. Không ước lượng kích thước đúng mực của loại hồD. được điều khiển bởi vệ tinh